Han Pijesak

Naziv Kategorija Opis djelatnosti
MAK Advokati i finansije Računovodstvo i ostale finansijske usluge
NLB RAZVOJNA BANKA AD Banke Filijala u Sokocu ekspozitura u Han Pijesku
INTERART INTERPRASSES Benzinske pumpe Trgovina naftom i naftnim derivatima.
NARODNA BIBLIOTEKA Biblioteke - knjižnice
DEPROM Drvoprerada Proizvodnja i prerada drveta
PLANINSKO Drvoprerada Filijala Prerada drveta
TERMAG RJ. HAN PIJESAK Drvoprerada Prerada drveta, rezana građa i drugoTermag D.O.O. RJ Han Pijesak posluje u sastavu firme Termag D.O.O. Radna jedinica Termag Han Pijesak, sa pogonom, tehnološki savremeno opremljenim locirana, u naselju Ljeskovac proizvodi sve vrste rezane oble građe. Na tržištu rezane građe Termag je prisutan preko dvije godine.
BOR Drvoprerada SZTR "Bor" Han Pijesak se bavi proizvodnjom svih vrsta rezane oble građe i građevinske stolarije. SZTR "Bor" sa proizvodnim pogonom smješten je naselju Stogulje na opštini Han Pijesak.
SILVANUS Drvoprerada "Silvanus" D.O.O. je preduzeće koje se bavi primarnom preradom drveta. Proizvodni pogon "Silvanus" D.O.O. nalazi se u Malom Polju na opštini Han Pijesak, nedaleko od puta koji spaja Han Pijesak i Olovo. U svom asortimanu ova firma ima rezanu oblu građu i građevinsku stolariju.
GAŠMAL Drvoprerada Proizvodnja i promet rezanom građom i građevinskom stolarijom
SELJAČKO DOBRO 4MS Drvoprerada Proizvodnja rezane građe
ŽERAVICE Drvoprerada - Primarna prerada Preduzeće „Žeravice“ D.O.O. Han Pijesak za preradu drveta, trgovinu i usluge, više godina je prisutno na tržištu drvnih proizvoda primarne i finalne prerade drveta. Sjedište i proizvodni pogon preduzeća „Žeravice“ D.O.O. je smješten u naselju Japaga. Vlasnik D.O.O. „Žeravice“ je Todorović Mirko iz Han Pijeska. Preduzeće D.O.O. „Žeravice“ je član Udruženja drvoprerađivača „Pilane“ Han Pijesak.
HIGHLAND Drvoprerada - Primarna prerada „Highland“ D.O.O. Društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, promet i usluge sa sjedištem u Han Pijesku, više godina je prisutno na tršištu drvnih sortimenata. Preduzeće „Highland“ za proizvodnju rezane oble građe, locirano je sa proizvodnim pogonom u naselju Mrkalji, dva kilometra od magistralnog puta Sarajevo – Zvornik, u prelijepom planinskom ambijentu. Preduzeće „Highland“ D.O.O. proizvodi sve vrste drvnih sortimenata. Osnivač preduzeća „Highland“ je Stojanović Goran iz Han Pijeska, a direktor Planinčić Mile. Pored unutrašnjeg „Highland“ je prisutan i u spoljnotrgovinskom poslovanju. Poslovna filozofija ovog privrednog subjekta je između ostalog i zaštita životne sredine i radne okoline, kroz angažovanje u njenom očuvanju, zaštiti i unaprijeđenju, na način da svojim poslovanjem spriječava štetne uzroke i otklanja štetne poslijedice. Zajedno sa ostalim drvoprerađivačima, firma „Highland“ kao jedan od nosilaca privrede ovog regiona je i članica Udruženja drvoprerađivača „Pilane“ Han Pijesak.
ZAVIČAJ MT Drvoprerada - Primarna prerada Prerada drveta, rezana građa, brodski pod, lamperija i drugo. <p>Zavičaj MT D.O.O. Han Pijesak je preduzeće za proizvodnju rezane građe, lamperije, brodskih podova i građevinske stolarije. </p><p>Zavičaj MT sa proizvodnim pogonom je smješteno u naselju Trešnjevac, 7 kilometara od Han Pijeska, na putu koji spaja Han Pijesak i Olovo. </p><p>Već duži niz godina uspješno posluje u oblasti drvoprerade i jedan je od najvećih drvoprerađivača u ovom kraju.</p> "Zavičaj MT" D.O.O. Han Pijesak je preduzeće za proizvodnju rezane građe, lamperije, brodskih podova i građevinske stolarije. "Zavičaj MT" sa proizvodnim pogonom je smješteno u naselju Trešnjevac, 7 kilometara od Han Pijeska, na putu koji spaja Han Pijesak i Olovo. "Zavičaj MT" već duži niz godina uspješno posluje u oblasti drvoprerade i jedan je od najvećih drvoprerađivača u ovom kraju.
MTK OMORIKA Drvoprerada - Primarna prerada Proizvodnja rezane građe, lamperije i brodskog poda
ODSJEK MINISTARSTVA ODBRANE HAN PIJESAK Državne institucije
ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Državne institucije
OPŠTINA HAN PIJESAK Državne institucije Opština Han Pijesak
APOTEKA HAN PIJESAK Farmacija
HOTEL GORA Hoteli i moteli
INOMEDIA Internet usluge <p>Agencija za informatičke usluge, Internet marketing, izrada softvera, grafički dizajn, web dizajn i drugo.1</p>
KAFE MAJA Kafei i picerije Kafe "Maja" je ugostiteljski objekat u centru Han-Pijeska. Moderan enterijer, vrhunska usluga, prijatna muzika. Dobro došli.
PANTELEJ Kafei i picerije Ugostiteljske usluge, picerija, dancing bar, moderna muzika uživo, prijatan ambijent, vrhunska usluga.
TAMO DALEKO Kafei i picerije Ugostiteljske usluge, caffe bar, muzika uživo, prijatan ambijent, vrhunska usluga.
KAFE LAV Kafei i picerije
LA TERNA Kafei i picerije Picerija La Terna nudi širok izbor jela, kolača i poslastica. La terna je smještena u Han Pijesku u blizini magistralnog puta Beograd Sarajevo
DOM ZDRAVLJA HAN PIJESAK Klinike i bolnice
LOVAČKO DRUŠTVO STUDENA GORA Lov i ribolov
FOND ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE REPUBLIKE SRPSKE (PIO RS) Osiguranje Poslovnica Han Pijesak
FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA Osiguranje
JAHORINA OSIGURANJE Osiguranje
ELEKTRODISTRIBUCIJA Ostalo
JAVOR Ostalo Javno komunalno preduzece
MZ PJENOVAC Ostalo
PBS A.D. SARAJEVO Ostalo Filijala Han Pijesak
PORESKA UPRAVA Ostalo
REPUBLIĆKA UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE Ostalo
SDS Ostalo
SNS Ostalo
SREDNJOŠKOLSKI CENTAR Ostalo
POŠTE SRPSKE Ostalo
STUDENA GORA Ostalo Trgovina
ŠUME REPUBLIKE SRPSKE - Š.G. VISOĆNIK Poljoprivreda Uzgoj, zaštita i iskorištavanje šuma, lov i ribolov
INDUSTRIJA MESA Prehrambena proizvodnja ODP „Klaonica“ Fabrika za preradu mesa Han Pijesak više godina je prisutna na tržištu u oblasti mesne industrije. Industrija mesa Han Pijesak otkupom stoke iz domaćeg stočnog fonda i recepturom koja je bliska tradicionalnim načinima pripreme i obrade mesa daje proizvode koji imaju svoje mjesto među zdravom hranom. Proizvodni pogon ODP „Klaonica“ Han Pijesak je lociran u prirodnom ambijentu, na samom kraju Željezničke ulice. Pored fabrike u centru Han Pijeska, u ulici Srpske Vojske bb, nalazi se prodajni objekt. Pored prodaje u lokalnoj mreži, hanpjesačka mesna industrija distribuira svoje proizvode na šire područje. U paleti proizvoda, pored sirovog mesa, među gotovim i polugotovim mesnim proizvodima nalaze se i ćevapi, pljeskavice, roštiljska i srpska kobasica, sudžuk, dimljena vješalica, dimljena slanina, i već čuvena dimljena viršla kao svojevrstan domaći specijalitet. Kako u proizvodnji, tako i u široj sferi, ovaj privredni subjekt širi pozitivan ekološki uticaj, o čemu svjedoče fotografije preuređenog, njegovanog i čistog prirodnog ambijenta oko fabrike, koji je svojevrsno izletište i šetalište hanpjesačana.
BJELAKOVIĆ PILANA Proizvodnja Proizvodnja rezane grade
OSNOVNA ŠKOLA HAN PIJESAK Škole
ROMANIJAPREVOZ Transport ljudi i robe
JAVORNIK Turizam i transport Ugostiteljstvo i turizam
AUTOPREVOZNIK NINKOVIĆ MILAN Turizam i transport Transport robe u drumskom saobraćaju. Autoprevoznička djelatnost kamionima.
AUTOPREVOZNIK ĐERIĆ MILAN Turizam i transport Transport robe u drumskom saobraćaju. Autoprevoznička djelatnost i međunarodna i unutrašnja špedicija.
UZOR Turizam i transport Trgovina, transport i usluge
RADIO STANICA VISOĆNIK TV i radio
CRVENI KRST Ustanove
VETERINARSKA STANICA Veterinarstvo